Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,84% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο επίκεντρο οι δημοπρασίες ομολόγων Ισπανίας και Ολλανδίας. Καθησυχαστική η ΕΚΤ για το ενδεχόμενο αύξησης των ευρωπαϊκών επιτοκίων.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις δημοπρασίες ομολόγων της Ισπανίας και της Ολλανδίας.

Στο επίκεντρο παραμένει επίσης η Fed και τα αμερικανικά ομόλογα, μετά τις εκτιμήσεις των στελεχών της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα για αύξηση επιτοκίων το 2023 αντί του 2024.

Η ΕΚΤ, πάντως, δεν έχει δώσει σήμα για σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde να τονίζει χθες πως δεν είναι ακόμα ώρα για να επιτραπεί η αύξηση των επιτοκίων και πως η Τράπεζα θα διατηρήσει τις ευνοϊκές χρηματοδοτικές συνθήκες.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,15%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,9%, του ισπανικού στο 0,47% και του πορτογαλικού στο 0,45%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 0,84%, του 7ετούς στο 0,2% και του 5ετούς στο 0,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v