Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,61% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Οι ανησυχίες πως η οικονομική ανάκαμψη κορυφώνεται και μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή όσο αναμένονταν, είχαν οδηγήσει τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σημαντικά χαμηλότερα παγκοσμίως τον Ιούλιο.

Τον καλύτερο μήνα τους από τον Ιανουάριο του 2020 καταγράφουν οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων, με την αγορά να κινείται σήμερα σταθεροποιητικά μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Όπως επισημαίνει το Reuters, οι ανησυχίες πως η οικονομική ανάκαμψη κορυφώνεται και μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή όσο αναμένονταν, είχαν οδηγήσει τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σημαντικά χαμηλότερα παγκοσμίως τον Ιούλιο.

Νωρίτερα σήμερα η Eurostat ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός της ευρωζώνης αυξήθηκε στο 2,2% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσει των αναλυτών, ενώ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2% το β’ τρίμηνο, επίσης υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,44%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,63%, του ισπανικού στο 0,28% και του πορτογαλικού στο 0,18%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 0,613%, του 7ετούς στο -0,01% και του 5ετούς στο -0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v