Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,53% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου

Ήπιες κινήσεις στην αγορά ομολόγων, με τα γερμανικά yields να απομακρύνονται από το χαμηλό εξαμήνου. Η προσοχή στραμμένη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Στο 0,53% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου

Απομακρύνεται από το χαμηλό εξαμήνου η απόδοση των γερμανικών ομολόγων, καθώς οι συζητήσεις για το θέμα του περιορισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης των ΗΠΑ κρατά τους «ταύρους» της αγορά ομολόγων υπό έλεγχο για την ώρα.

Τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για την απασχόληση την Παρασκευή σε συνδυασμό με άλλα σημάδια βελτίωσης της αγοράς εργασίας έχουν ωθήσει τους επενδυτές να ξανασκεφτούν την προοπτική της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, βάζοντας φρένο στις πρόσφατες απότομες πτώσεις στις αποδόσεις τόσο των αμερικανικών όσο και των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετους γερμανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο -0,46%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,54%, του ισπανικού στο 0,23% και του πορτογαλικού στο 0,11%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 0,53%, του 7ετούς στο -0,08% και του 5ετούς στο -0,23%.

Στις ΗΠΑ, οι αποδόσεις των treasuries σημειώνουν οριακή μεταβολή, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο και μεθαύριο για τον πληθωρισμό. Η απόδοση του 10ετούς  διαμορφώνεται στο 1,3152% και του 30ετούς στο 1,9617%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v