Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,73% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού βρίσκεται στο -0,39%, ενώ του αντίστοιχου γαλλικού στο -0,05%. Κίνδυνο tapering από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τιμολογούν οι επενδυτές ομολόγων.

Στο 0,73% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Μικρή πτώση κατά δύο με τρεις μονάδες βάσης σημειώνουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων στις συναλλαγές της Πέμπτης. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού βρίσκεται στο -0,39%, του γαλλικού στο -0,05%, του ιταλικού στο 0,66%, του ισπανικού στο 0,31% και του ελληνικού στο 0,73%.

Ενδείξεις ότι οι επενδυτές πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αρχίσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας (PEPP) ακόμη και αυτόν τον μήνα δίνουν τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνεδριάζουν την επόμενη εβδομάδα υπό τη σκιά του πιο υψηλού πληθωρισμού της τελευταίας δεκαετίας -έφτασε στο 3% τον Αύγουστο, πολύ υψηλότερα από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%. Η έκρηξη του πληθωρισμού ώθησε ορισμένους αξιωματούχους της ΕΚΤ να προτείνουν μείωση του προγράμματος νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v