Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά τα yields, πιο ψύχραιμες οι αγορές

Τα χρηματιστήρια βυθίστηκαν τη Δευτέρα, λόγω των ανησυχιών για την Evergrande, ενώ το κλίμα επιβαρύνθηκε και από το sell off στις αγορές εμπορευμάτων. Οι κινήσεις αυτές έδωσαν στήριξη στις αγορές κρατικών ομολόγων. Στο 0,70% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Σταθεροποιητικά τα yields, πιο ψύχραιμες οι αγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Τρίτη, καθώς οι αγορές δείχνουν να ηρεμούν από το sell off της προηγούμενης ημέρας, το οποίο προκλήθηκε από τους φόβους για τα χρέη της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande και τις επιπτώσεις τους στην παγκόσμια οικονομία.

Τα χρηματιστήρια και άλλα περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο βυθίστηκαν τη Δευτέρα, λόγω των ανησυχιών ότι η Evergrande μπορεί να χρεοκοπήσει, ενώ το κλίμα επιβαρύνθηκε και από το sell off στις αγορές εμπορευμάτων. Οι κινήσεις αυτές έδωσαν στήριξη στις αγορές κρατικών ομολόγων, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, οδηγώντας τις αποδόσεις τους χαμηλότερα.

Με τα χρηματισήρια να σταθεροποιούνται την Τρίτη και τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κινούνται ελαφρώς ανοδικά, τα ευρωπαϊκά yields διατηρούνται κυρίως σταθερά. 

Μετά την πτώση κατά περίπου 4 μονάδες βάσης τη Δευτέρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, δείκτη αναφοράς για την ευρωζώνη, κινείται ανοδικά λιγότερο από μία μονάδα βάσης, στο -0,30%. 

Στο επίκεντρο και η συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη. Αναμένεται να δώσει ενδείξεις μείωσης των αγορών ομολόγων.

Στο μέτωπο των δημοπρασιών, η Γερμανία έχει στόχο την άντληση 3 δισ. ευρώ, από την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου, ενώ η Φινλανδία θα συγκεντρώσει έως 1 δισ. ευρώ από την επανέκδοση του 21ετούς.

H απόδοση του 10ετούς γαλλικού διατηρείται στο 0,02%, του αντίστοιχου ισπανικού στο 0,33%, του ιταλικού κινείται χαμηλότερα 1,1 μονάδα βάσης στο 0,70% ενώ του 10ετούς ελληνικού υποχωρεί 4,2 μονάδες βάσης, στο 0,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v