Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο μηνών τα ευρωπαϊκά yields με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Στο επίκεντρο των επενδυτών το δημοσίευμα που θέλει την ΕΚΤ να αναμένει επίτευξη στόχου πληθωρισμού έως το 2025. Στο 0,79% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Σε υψηλό δύο μηνών τα ευρωπαϊκά yields με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Κοντά στο πιο υψηλό των τελευταίων δύο μηνών βρίσκονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Παρασκευή, μετά το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος πληθωρισμού έως το 2025.

Το σενάριο φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το μακροπρόθεσμο outlook του πληθωρισμού, το οποίο ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας Philip Lane συζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με οικονομολόγους γερμανικών τραπεζών, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που ενεπλάκησαν. Η εσωτερική πρόβλεψη είναι πιθανό να εντείνει τη συζήτηση αναφορικά με το πόσο γρήγορα οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα αντιστρέψουν τα τεράστια προγράμματα στήριξης που ξεκίνησαν για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ενισχύεται στο -0,28%, του αντίστοιχου γαλλικού στο 0,05%, του 10ετούς ισπανικού στο 0,37%, του αντίστοιχου ιταλικού στο 0,74% και του ελληνικού στο 0,79%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 1,34%.

«Πρέπει να μπει πολύ νερό στο αυλάκι πριν φτάσουμε στο 2023, πόσο μάλλον στο 2025», δήλωσε το στέλεχος της Deutsce Bank, Jim Reid. «Ωστόσο, αν αυτή η πορεία προς αυτό το ποσοστό (του 2%) εμφανιστεί σύντομα στις προβλέψεις τους, θα επηρεάσει τα μηνύματα της ΕΚΤ για τις προοπτικές, γεγονός που θα είναι σημαντικό για τις αγορές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v