Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό δύο μηνών τα ευρωπαϊκά yields

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού βρίσκεται 12 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το υψηλό μίας εβδομάδας πριν - στο -0,32% τη Δευτέρα. Του αντίστοιχου ελληνικού διαμορφώνεται στο 1,28%.

Κοντά σε χαμηλό δύο μηνών τα ευρωπαϊκά yields

Κοντά σε χαμηλό δύο μηνών οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την επίπτωση της μετάλλαξης Ομικρον και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται παγκοσμίως για τη συγκράτησή της.

Η παραλλαγή εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και ταξίδεψε σε πολλές χώρες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με κρούσματα να βρίσκονται σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Δανία, Πορτογαλία, Αυστραλία και άλλες.

Αν και οι αγορές είναι πιο ήρεμες τη Δευτέρα, μετά το sell off μετοχών και τη βουτιά του πετρελαίου την Παρασκευή, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των απόψεων των επιστημόνων για το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά τα υπάρχοντα εμβόλια στη μετάλλαξη.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού βρίσκεται 12 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το υψηλό μίας εβδομάδας πριν.

Την Τρίτη, η Ιταλία πρόκειται να προχωρήσει σε πώληση 5ετών και 10ετών ομολόγων με στόχο την άντληση 4,25 δισ. ευρώ, εγκαινιάζοντας μία πολυάσχολη εβδομάδα όσον αφορά την προσφορά ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, ασκώντας ενδεχομένως κάποια ανοδική πίεση στις αποδόσεις, καθώς οι επενδυτές πωλούν για να δημιουργήσουν χώρο για το νέο χρέος.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v