Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 8 ετών η απόδοση του 10ετούς γερμανικού

Σημαντική πτώση σημειώνουν τα yields. Ιδιαίτερα καθοδικά και το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται καθοδικά κατά 13 μονάδες βάσης, στο 3,51% και του 5ετούς κατά 21,8 μονάδες βάσης, στο 2,35%.

Κοντά σε υψηλό 8 ετών η απόδοση του 10ετούς γερμανικού

Κοντά σε υψηλό 8 ετών έφτασε η απόδοση του 10ετούς Bund την Τρίτη μετά από μια επιθετική ανατιμολόγηση των προσδοκιών νομισματικής σύσφιξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ορισμένοι αναλυτές υπολόγισαν ότι η αγορά μπορεί να είχε πάει πολύ μακριά όσον αφορά τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ. Ωστόσο, τα ομόλογα παραμένουν ευάλωτα σε περαιτέρω sell off, καθώς η κεντρική τράπεζα έκανε ελάχιστα για να κατευνάσει το άγχος των επενδυτών.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, το σημείο αναφοράς του μπλοκ, αυξήθηκε κατά 1 μονάδα βάσης (bps) στο 1,1% τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Τη Δευτέρα, έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2014 στο 1,189%.

Οι αγορές χρήματος τιμολογούν επί του παρόντος αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 92 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος της χρονιάς, από περίπου 95 μονάδες βάσης που τιμολογούσαν τη Δευτέρα. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Mizuho βλέπουν μια πιθανή περαιτέρω άνοδο των αποδόσεων της ευρωζώνης.

Επεκτείνουν την πτώση τους οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, με του 10ετούς γερμανικού να υποχωρεί κατά επτά μονάδες βάσης, στο 1,01%, του αντίστοιχου γαλλικού με ίδια κίνηση να βρίσκεται στο 1,55%, του 10ετούς ισπανικού κατά 10 μονάδες βάσης, στο 2,10% και του αντίστοιχου ιταλικού κατά 14 μονάδες βάσης, στο 2,99%.

Σημαντική πτώση σημειώνει και το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται καθοδικά κατά 13 μονάδες βάσης, στο 3,51% και του 5ετούς κατά 21,8 μονάδες βάσης, στο 2,35%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται 11 μονάδες βάσης καθοδικά και περνάει κάτων από το 3%, στο 2,97%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v