Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανηφορίζουν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Το επίκεντρο στην οικονομία. Οι τιμές των ιταλικών ομολόγων υποχωρούν πιο έντονα, με την απόδοση του 10ετούς να αυξάνεται κατά 6 bps στο 4,82%. Του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 4,31%.

Ανηφορίζουν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από ασφαλή περιουσιακά στοιχεία και η εστίαση επέστρεψε στην ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και την πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας ενισχύεται κατά 2 μονάδες βάσης (bps) στο 2,803%, μετά από άνοδο 5 bps τη Δευτέρα. Οι αποδόσεις αυξάνονται καθώς μειώνονται οι τιμές των ομολόγων και αντίστροφα.

Οι τιμές των ιταλικών ομολόγων υποχωρούν πιο έντονα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της χώρας να αυξάνεται κατά 6 bps στο 4,82%. Του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 4,31%.

«Οι αποδόσεις αυξάνονται γενικά επειδή αυξάνονται οι αποδόσεις των ΗΠΑ τις τελευταίες δύο ημέρες. Αυτό μας τραβάει», δήλωσε ο Peter Schaffrik, επικεφαλής στρατηγικής επιτοκίων της RBC Capital Markets.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ομολόγων έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδά τους της δεκαετίας στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες τόνισαν ότι θα διατηρήσουν τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα μέχρι να νικηθεί ο πληθωρισμός, πριν υποχωρήσουν, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες ήρθαν στο προσκήνιο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v