Στο πιο χαμηλό από τον Ιούνιο η απόδοση του ελληνικού 10ετές

Καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch. Στο 3,53% η απόδοση του 10ετούς, κατά 11 μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Στο πιο χαμηλό από τον Ιούνιο η απόδοση του ελληνικού 10ετές

Ενισχύονται τα ελληνικά κρατικά ομόλογα σήμερα Δευτέρα, μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας σε investment grade από τη Fitch, την Παρασκευή. Kατά 11 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, στο 3,53%. Ιδια πτώση σημειώνει και η απόδοση του 7ετούς, στο 3,27%, ενώ κατά 16 μονάδες βάσης χαμηλότερα βρίσκεται του 5ετούς, στο 2,92%.

Η Fitch αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε ΒΒΒ- από ΒΒ+, θέτοντας σταθερές προοπτικές στην αξιολόγηση.

Είναι ο δεύτερος μεγάλος οίκος που αναβαθμίζει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα, μετά την αναβάθμιση από την Standard and Poor’s τον Οκτώβριο (σε ΒΒΒ- από ΒΒ+) κάτι που ανοίγει το δρόμο στη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων σε δείκτες που παρακολουθούν χαρτοφυλάκια θεσμικών.  

H Moody’s είχε προχωρήσει σε διπλή αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου σε Ba1 από Ba3 τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας ωστόσο μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική. Εχει προηγηθεί σχετική κίνηση της DBRS στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά και οι Scope και R&I. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v