Κατηφορίζουν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, σημείο αναφοράς για το μπλοκ, υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,35%.

Κατηφορίζουν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Mικρή πτώση για τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, μετά την απότομη άνοδο τους την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αύριο Τρίτη και ομιλίες από κεντρικούς τραπεζίτες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, σημείο αναφοράς για το μπλοκ, υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης (bps) στο 2,35%. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές.

Η απόδοση σημείωσε άνοδο 15 bps την περασμένη εβδομάδα, αφού τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ήταν ισχυρότερα από το αναμενόμενο και οι κεντρικοί τραπεζίτες υποβάθμισαν τις ελπίδες των επενδυτών για γρήγορη μείωση των επιτοκίων.

Ωστόσο, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας Φάμπιο Πανέτα δήλωσε σε συνέδριο το Σάββατο ότι «η ώρα για αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής πλησιάζει γρήγορα», σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός έχει πέσει και η μείωση των επιτοκίων καθυστερημένα αλλά επιθετικά θα μπορούσε να προκαλέσει αστάθεια στην αγορά.

«Τα σχόλια του Πανέτα θα πρέπει να είναι υποστηρικτικά, αν και είναι γνωστός για την ήπια στάση του», δήλωσε ο Rainer Guntermann, αναλυτής επιτοκίων στην Commerzbank.

Οι αποδόσεις των 10ετών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v