Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δυόμιση εβδομάδων η απόδοση του 10ετούς Bund

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κινείται ανοδικά κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,46%.

Σε υψηλό δυόμιση εβδομάδων η απόδοση του 10ετούς Bund

Σε υψηλό δυόμιση εβδομάδων έφτασε η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας ενόψει της ανακοίνωσης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έχουν κάνει τις αγορές να ποντάρουν σε λιγότερες μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Οι μη αγροτικές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 303.000 τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία Εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας να πέφτει στο 3,8%, τον 26ο συνεχόμενο μήνα κάτω από το 4%, το μεγαλύτερο τέτοιο σερί από τη δεκαετία του 1960.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι traders της αγοράς χρήματος συνέχισαν να μειώνουν τις προσδοκίες για χαλάρωση, με τα επιτόκια της ΕΚΤ να αναμένεται να διατηρηθούν σε επίπεδο ρεκόρ.

Τα ισχυρά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή από τη Γερμανία μπορεί επίσης να στήριξαν την άνοδο των αποδόσεων, αν και οι αναλυτές τόνισαν ότι τα στοιχεία είναι ευμετάβλητα και οι προοπτικές παραμένουν υποτονικές για τον τομέα.

Η απόδοση του 10ετούς Bund της Γερμανίας, του δείκτη αναφοράς της ευρωζώνης, αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,446%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Μαρτίου.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κινείται ανοδικά κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,46%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v