Υψηλό 11 ετών χτύπησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Ιαπωνίας

Πρώτη φορά από το 2013 έφτασε στο 1%. Οι αγορές βλέπουν όλο και περισσότερες πιθανότητες για νέα αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στα τέλη Ιουλίου.

Υψηλό 11 ετών χτύπησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Ιαπωνίας

Στο βασικό ψυχολογικό επίπεδο του 1% για πρώτη φορά από τότε που η Τράπεζα της Ιαπωνίας αύξησε τα πρωτοφανή μέτρα τόνωσης το 2013 έφτασε η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ιαπωνίας, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στο πόσο γρήγορα θα μειωθεί η πολιτική αυτή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η απόδοση των 10ετών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013. Οι αποδόσεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των 20ετών και 30ετών ομολόγων, έχουν φθάσει πρόσφατα σε υψηλά δεκαετίας με τον πληθωρισμό να παραμένει πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας εδώ και δύο χρόνια.

Το επίπεδο του 1% αποτελεί κλειδί για την αγορά, διότι αποτελούσε προηγουμένως το σημείο αναφοράς για την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων της BOJ, η οποία καταργήθηκε τον Μάρτιο, ταυτόχρονα με την κατάργηση των αρνητικών επιτοκίων. Οι αγορές swap τιμολογούν περίπου 66% πιθανότητα νέας αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίαση στα τέλη Ιουλίου, σε σύγκριση με 14% κατά την ιστορική απόφαση πολιτικής της BOJ τον Μάρτιο.

Οι αποδόσεις 10ετών κρατικών ομολόγων:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v