Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάσα για τα γερμανικά ομόλογα μετά το υψηλό 14 ετών

Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων γερμανικών ομολόγων κινούνται καθοδικά, με τα ιαπωνικά να οδηγούν την ανάκαμψη.

Ανάσα για τα γερμανικά ομόλογα μετά το υψηλό 14 ετών

Από υψηλό 14 ετών υποχωρούν οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων γερμανικών ομολόγων, καθώς η πώληση παγκόσμιων κρατικών ομολόγων κάνει παύση.

Οι αποδόσεις των ομολόγων, που κινούνται αντίστροφα με τις τιμές, ήταν χαμηλότερες παγκοσμίως, εν μέσω υποτονικού trading πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι αποδόσεις των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων, που είχαν ηγηθεί της πώλησης στις δύο προηγούμενες συνεδρίες, φτάνοντας σε ιστορικά υψηλά σε πολλές διάρκειες, ηγήθηκαν της ανάκαμψης την Τρίτη.

Η απόδοση του 30ετούς γερμανικού ομολόγου, η οποία είχε ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, στο 3,56% τη Δευτέρα, μειώθηκε στο 3,51%.

Η απόδοση του 10ετούς, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, βρίσκεται στο 2,88%, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού στο 3,47%.

Άλλα ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός και το ασήμι, σημείωσαν ρεκόρ, κυρίως λόγω της ανάγκης για ασφάλεια εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδίωξαν την κατάσχεση περισσότερων τάνκερ πετρελαίου της Βενεζουέλας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο