Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου, στο 3,15%, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, καθώς οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου αντιστάθμισαν την αισιοδοξία για πιθανή επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, μετά την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,84%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού διατηρείται στο 3,98%.
Οι επίμονες εντάσεις στη Μέση Ανατολή εξακολουθούν να εντείνουν τις ανησυχίες για ενδεχόμενες διαταραχές στον εφοδιασμό με πετρέλαιο, εξέλιξη που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό στην Ευρώπη, η οποία αποτελεί καθαρό εισαγωγέα ενέργειας.
Η κατάσταση αυτή έχει ενισχύσει τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε περίπου δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων έως το τέλος του έτους, με την πρώτη να είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί ακόμη και τον Σεπτέμβριο.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.
Μετά την πρώτη αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο έπειτα από τρία χρόνια, η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, διατηρώντας παράλληλα μια επιφυλακτική στάση, με τις επόμενες αποφάσεις να εξαρτώνται από τα οικονομικά στοιχεία.