Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά 13 ετών το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Ελαφρώς χαμηλότερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Στο 2,32% διολισθαίνει η απόδοση του ελλληνικού 5ετούς. Υποχωρούν οι ευρωαγορές, ενώ σε υψηλό πέντε μηνών «σκαρφαλώνει» το πετρέλαιο -πάνω από τα $70.

Σε χαμηλά 13 ετών το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Μικρές καθοδικές κινήσεις σημειώνουν τα ευρωπαϊκά yields στο trading της Δευτέρας, με τα επιτόκια να κυμαίνονται ελαφρώς –κατά μισή περίπου μονάδα βάσης- χαμηλότερα. Μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί στο 3,53%, ενώ του 5ετούς κυμαίνεται 2,2 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,32%. Σημειώνεται ότι το 3,5% είναι το χαμηλότερο επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς από τον Ιανουάριο του 2006.

Παράλληλα, σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τα επερχόμενα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Στην αγορά εμπορευμάτων, σε υψηλό πέντε μηνών «σκαρφαλώνει» το πετρέλαιο, πάνω από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται ελαφρώς καθοδικά, στο μείον 0,001, του γαλλικού 10ετούς με ίδια μικρή καθοδική κατεύθυνση διαμορφώνεται στο 0,35%, ενώ του βρετανικού 10ετούς με πτώση κατά μισή μονάδα βάσης, κυμαίνεται στο 1,11%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς σημειώνει μικρή πτώση στο 1,09%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου ενισχύεται μία μονάδα βάσης, στο 2,63%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury με μικρή καθοδική κατεύθυνση, διαμορφώνεται στο 2,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v