Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό πέντε μηνών το πετρέλαιο, πάνω από τα $70

Το brent διαμορφώνεται στα 70,65 δολάρια το βαρέλι, με αύξηση κατά 0,4%, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται ανοδικά κατά 0,5%, στα 63,39 δολάρια. Κέρδη και για τον χρυσό (+0,4%), στα 1.300,70 δολάρια/ουγγιά.

Σε υψηλό πέντε μηνών το πετρέλαιο, πάνω από τα $70

Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου πενταμήνου «σκαρφαλώνουν» οι τιμές του πετρελαίου, στο trading της Δευτέρας, στις ασιατικές αγορές.

Το brent διαμορφώνεται στα 70,65 δολάρια το βαρέλι, με αύξηση κατά 0,4%, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται ανοδικά κατά 0,5%, στα 63,39 δολάρια. Κέρδη και για τον χρυσό (+0,4%), στα 1.300,70 δολάρια/ουγγιά.

Η άνοδος των τιμών υποστηρίζεται από το πρόγραμμα μείωσης των εξαγωγών που εφαρμόζει ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, την εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας, αλλά και τα θετικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τον Μάρτιο περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ανήλθε στις 196.000 τον Μάρτιο από 33.000 τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στις 180.000 θέσεις εργασίας. 

Το κλίμα επιβαρύνεται και οι ανησυχίες -που οδηγούν υψηλότερα τις τιμές- ενισχύονται, λόγω και των συγκρούσεων στη Λιβύη. Συνεχίστηκαν και την Κυριακή οι μάχες νότια της πρωτεύουσας της Τρίπολης, παρά την έκκληση του ΟΗΕ για «ανθρωπιστική εκεχειρία» διάρκειας δύο ωρών, για να επιτραπεί η απομάκρυνση των αμάχων και των τραυματιών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και την αποστoλή του ΟΗΕ στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v