Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες για το αργό. Στο 2,59% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Aνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς έχει επιστρέψει η αισιοδοξία όσον αφορά την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,7% στις 25.895 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1% υψηλότερα στις 7.710 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,7% στις 2.828 μονάδες. 

Στις ευρωπαϊκές αγορές, η απόφαση των Βρετανών βουλευτών να εγκρίνουν την παράταση του Άρθρου 50 έδωσε ώθηση στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Την Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο θα κλείσει «τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο στο Fox Business, η πολυαναμενόμενη συνάντηση θα γίνει «στα μέσα Απριλίου ή αργότερα».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ κινήθηκε υψηλότερα τον Φεβρουάριο, αλλά η άνοδος ήταν αρκετά μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Όπως ανακοίνωσε η Fed την Παρασκευή, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα καταγράψει άνοδο 0,4%, μετά τη μεγάλη πτώση τον Ιούνιο.

Ο τομέας της μεταποίησης υποχώρησε 0,4%, σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική μηνιαία πτώση. Τον Ιανουάριο η μεταποίηση είχε διολισθήσει 0,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,3% στα 57,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,5% υψηλότερα, στα 1.301 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,131 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει τρεις μονάδες βάσης, στο 2,59%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla υποχωρεί 3,7% στα 279 δολάρια,  μετά την αποκάλυψη του τελευταίου μοντέλου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, του Model Y, αξίας $39.000-$60.000.

Άνοδο 2% πραγματοποιεί η μετοχή της Boeing μετά την είδηση ότι θα ξεκινήσει σε δέκα ημέρες τη διαδικασία αναβάθμισης του λογισμικού στα 737 Max.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v