Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα macro «στήριξαν» τη Wall Street

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street λαμβάνοντας ώθηση από τα μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ στο προσκήνιο βρέθηκαν και τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο S&P. Πτώση σημείωσαν πετρέλαιο και χρυσός.

Ανοδο σημείωσε η Wall Street μετά την χθεσινή ήπια πτώση με τους επενδυτές να εστιάζουν στα θετικά μακροοικονομκά στοιχεία αλλά και στα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι εταιρίες.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 17.114 μονάδες με κέρδη 0,37%, ενώ ο έκλεισε στις 4.456 μονάδες με άνοδο 0,71%. Κέρδη 0,53% για τον Nasdaq που έκλεισε στις 1.984 μονάδες. Σημειώνεται πως o S&P κατέγραψε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ.

Ειδικότερα ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% τον Ιούνιο εξαιτίας των ακριβότερων τιμών της βενζίνης. Ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,1%, ενώ σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν 2,1% στο 12μηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο δείκτης τιμών θα ενισχυθεί 0,3% στον μήνα και 2,1% σε ετήσια βάση.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν 2,6% τον Ιούνιο εμφανίζοντας άνοδο επί τρίτο συνεχόμενο μήνα και φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η ένωση κτηματομεσιτών των ΗΠΑ. Οι πωλήσεις παλαιών (όχι νεόδμητων) κατοικιών αυξήθηκαν στα 5,04 εκατομμύρια συμβόλαια στο 12μηνο.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Mc Donalds καθώς η εταιρία ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των εκτιμήσεων.

Στο κόκκινο και η Coca Cola με τα μεγέθη της εταιρίας να μην ικανοποιούν τους αναλυτές.

Αντίθετα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Chipotle Mexican Grill. Η εταιρία μαζικής εστίασης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη έτους.

Άνοδο της τάξεως του 23% κατέγραψε η μετοχή της Herbalife Ltd., καθώς οι κατηγορίες του ακτιβιστή επενδυτική Bill Ackman ότι η επιχείρηση είναι «απάτη μεγέθους Enron.», φαίνεται να είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Από τον δείκτη Dow κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι Goldman Sachs, Chevron, IBM. Αντίθετα στο κόκκινο βρέθηκαν ΑΤ&Τ, Caterpillar, Microsoft.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά 0,6% και διαμορφώθηκε στα 103 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 0,5% και έκλεισε στα 1.308 δολάρια ανά ουγκιά.

Ήπιες διακυμάνσεις για το ευρώ, με την ισοτιμία έναντι του δολαρίου να κυμαίνεται στο επίπεδο του 1,35.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Coca Cola υποχωρούσε κατά 0,64%, στα 23,7 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε υποχώρηση 0,6%.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v