Επιστρέφουν οι πωλητές στην Wall Street

Εντάθηκαν οι πιέσεις στη Wall Street παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία σε βιομηχανικές παραγγελίες και υπηρεσίες. Προβλημάτισαν τα εταιρικά αποτελέσματα. Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Χαμηλότερα το πετρέλαιο στα 97,20 δολ.

Πιέσεις ασκούνται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς ο Πούτιν προέτρεψε την κυβέρνησή του να προχωρήσει σε κυρώσεις έναντι των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Ουσιαστικά επανήλθε στο προσκήνιο η Ουκρανική κρίση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,8% στις 16.436 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,9% στις 1922 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,77% χαμηλότερα στις 4.352 μονάδες.

Η Wall Street αποκατέστησε χθες ένα τμήμα από τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας, με τον δείκτη S&P 500 να κλείνει με άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις.

Ορισμένοι στρατηγικοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτή την εβδομάδα θα καθοριστεί αν τα ηνία στην Wall Street κρατούν οι «ταύροι» ή οι «αρκούδες», δηλαδή η ανοδική τάση ή η πτωτική τάση. Την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές έχασαν πολλά από τα κέρδη που είχαν αποκομίσει στα επίπεδα ρεκόρ όπου κινούνταν μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι δείκτες.

Αναλυτής αναφέρει στο MarketWatch ότι εμφανίζονται ισχυρές αντιστάσεις για τον S&P 500 στις 1.960 μονάδες και στηρίξεις στις 1,930 και 1.920 μονάδες.

Από το στατιστικό πεδίο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον δείκτη δραστηριότητας υπηρεσιών Institute for Supply Management. Ο δείκτης αυξήθηκε με την μεγαλύτερη άνοδο 8,5 ετών τον Ιούλιο και η ανακοίνωση περιορίζει τις πιέσεις στο χρηματιστήριο της Wall Street.

Νωρίτερα ο αντίστοιχος δείκτης ΡΜΙ για την δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών της Κίνας βούλιαξε σε πολυετές χαμηλό, προκαλώντας έντονες απώλειες σε ορισμένες ασιατικές αγορές, όπως το χρηματιστήριο του Τόκιο. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες ΡΜΙ ανέκαμψαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διατηρούν κατά κύριο λόγο θετικά πρόσημα.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, σημαντικά κέρδη 7% αποκομίζει η μετοχή της Gannett Co. μετά την ανακοίνωση διαμελισμού της επιχείρησης. Η Office Depot επισης εμφανίζει σημαντικά κέρδη 10% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η CVS Caremark αντιδρά με άνοδο 2% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η American International Group ενισχύεται 2%.

Αντιθέτως η μετοχή της Motorola Solutions υποχωρεί 7% μετά την κοινοποίηση του Q2.

Πτώση 1,1% σημειώνει η τιμή του πετρελαίου στα 97,20 δολάρια ανά βαρέλι και χαμηλότερα κινείται και η τιμή του χρυσού στα 1.286 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v