Aνοδος στην Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην Wall Street, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής. Απώλειες 1,3% καταγράφει το αργό, κάτω από τα 45 δολάρια. Οριακά κέρδη για το χρυσό. Ανακάμπτει στο 1,057 το ευρώ. Πτώση 1,7% για την Netflix.

Yψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για την αμερικάνικη οικονομία και στις κινήσεις της Fed. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,63% στις 17.856 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,46% υψηλότερα στις 4.894 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,56% στις 2.065 μονάδες.

«Οι αμερικάνικες μετοχές είναι κάτω για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες και τώρα προσπαθούν να βρουν κάτι για να ανακάμψουν, καθώς έχουν πολύ κακή επίδοση έναντι άλλων βασικών δεικτών από την αρχή του έτους» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch. 

Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η Fed.
H αύξηση είναι μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν αύξηση 0,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ανακάμπτει από τα δωδεκαετή χαμηλά έναντι του δολαρίου. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο 1,0576 από 1,049. Το δολάριο διολισθαίνει και έναντι του γεν και της λίρας.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του πετρελαίου διολισθαίνει 1,34% στα 44,22 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύεται 0,23% στα 1.155 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Netflix υποχωρεί 1,7%, μετά την υποβάθμιση από την Evercore ISI.

Άλμα 5% σημειώνει η μετοχή της Life Time Fitness. H εταιρεία ήρθε σε συμφωνία εξαγοράς από την TPG και Leonard Green&Partners έναντι 72,10 δολαρίων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v