Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά πάνω από τις 18.000 ο Dow Jones

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street με την μετοχή της General Elenctric καταγράφει άνοδο υψηλότερη του 8% μετά το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε. Κέρδη για το χρυσό, ενισχύεται το πετρέλαιο. Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Mικρά κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτης στη Wall Street με την ειδησεογραφία από το εταιρικό μέτωπο να «πρωταγωνιστεί».

O Dow Jones κινείται στις 18.031 μονάδες με κέρδη 0,40%, ενώ ο Νasdaq διαμορφώνεται στις 4.988 μονάδες με άνοδο 0,28%. Ο S&P καταγράφει άνοδο 0,42%, στις 2.100 μονάδες.

Κέρδη υψηλότερα του 8% καταγράφει η General Electric μετά την ανακοίνωση της αμερικανικού κολοσσού για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει την πώληση της GE Capital αλλά και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Μικρή άνοδο και την Apple με την εταιρία να λανσάρει σήμερα μέσω διαδικτύου το Apple Watch, το οποίο και ξεπούλησε σε λίγες ώρες..

Με θετικό πρόσημο και οι μετοχές της Ruby Tuesday καθώς η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις α΄ τριμήνου αναμένεται να κινηθούν σταθεροποιητικά.

Εν τω μεταξύ πτώση 0,3% σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών το Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 0,2%.

Από τις μετοχές του Dow 30 κέρδη καταγράφουν μεταξύ άλλων οι 3Μ, Exxon Mobil, Chevron, Home Depot. Aντίθετα απώλειες σημειώνουν οι Merck, Goldman Sachs, IBM, Visa, Boeing.

Στις κύριες ευρωπαικές αγορές κυριαρχούν τα θετικά πρόσημα αλλά και τα ρεκόρ.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά καθώς καταγράφει άνοδο0,55%, στις 7054 μονάδες. Κέρδη 0,54% για τον CAC 40, που διαμορφώνεται στις 5.237 μονάδες. Σε ιστορικό ρεκόρ και ο DAX 30, που κινείται στις 12.383 μονάδες με κέρδη 1,78%

Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα το πετρέλαιο υποχωρεί περίπου 0,6%, στα 50,4 δολάρια, ενώ ο χρυσός καταγράφει μικρά κέρδη, στις 1.205 μονάδες.

Το ευρώ καταγράφει μικρή πτώση έναντι του δολαρίου,, με τη σχέση ανταλλαγής στα επίπεδα του 1,06.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v