Προσπάθεια ανόδου στην Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν Dow και Nasdaq με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη Fed. Ράλι 1,1% για την στερλίνα. Διολισθαίνει το δολάριο. Ενισχύεται 2% το αργό.

Διαγράφουν τα κέρδη οι αμερικάνικες μετοχές, με τα απογοητευτικά μάκρο να αντισταθμίζουν τα κέρδη από την ανάκαμψη του αργού καιενώ το βλέμμα των επενδυτών είναι επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και σην αυριανή ανακοίνωση της Fed.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 17.957 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,33% χαμηλότερα στις 4.879 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,01% στις 2.087 μονάδες

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ σκαρφάλωσαν κατά 0,8% το Μάρτιο μετά από πτώση 3,1% τον περασμένο μήνα.

Eν τω μεταξύ, η τελευταία μέτρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης από το Conference Board ανήλθε στις 94,2 μονάδες.

Οι αναλυτές του Reuters ανέμεναν πτώση του δείκτη στις 95,8 μονάδες από τις 96,2 τον Μάιο

Υψηλότερα κινήθηκαν οι τιμές των κατοικιών σε 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ το Φεβρουάριο. Ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller ενισχύθηκε 5,4% το Φεβρουάριο, λίγο κάτω από τις προσδοκίες για αύξηση 5,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 2% στα 43,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,25% υψηλότερα στα 1.243 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,133.

Ράλι 1,1% πραγματοποιεί η στερλίνα έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να σκαρφαλώνει σε νέο υψηλό 10 μηνών. Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου τίτλου υποχωρεί από τα υψηλά ενός μήνα, σημειώνοντας πτώση δύο μονάδων στο 1,91%.

Στο ταμπλό, κέρδη 2% σημειώνει η μετοχή της DuPont.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v