Προσπάθεια ανόδου στη Wall μετά τα ρεκόρ

Ηπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά το χθεσινό κλείσιμο σε ιστορικά υψηλά. Βουτιά 4% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του γεν. Κάτω από το 1,5% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

To ράλι που οδήγησε τους δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά εμφανίζει σημάδια εξασθένισης, εν μέσω πιέσεων και από την βουτιά του αργού. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 18.351 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 5.022 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,01% στις 2.151 μονάδες.

«Σήμερα μπορεί να πει κανείς ότι οι επενδυτές έσπευσαν να αποκομίσουν κέρδη πριν από τα αποτελέσματα των τραπεζών, από την στιγμή που είχαμε ένα τόσο καλό ράλι για μια και πλέον εβδομάδα» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. 

Από το μέτωπο των μάκρο, τo κόστος των εισαγόμενων αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε 0,2% τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της υψηλότερης τιμής της βενζίνης.

Οι τιμές εισαγωγών έχουν αυξηθεί τέσσερις συνεχόμενους μήνες μετά από πέντε διαδοχικές πτώσεις, κυρίως επειδή το αργό πετρέλαιο έχει σκαρφαλώσει από τα πολυετή χαμηλά.

Εξαιρουμένων των καυσίμων, το κόστος των εισαγόμενων αγαθών υποχώρησε 0,3% τον Ιούνιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 4% στα 44,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,52% υψηλότερα, στα 1.342 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το βρετανικό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,32.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς επιστρέφει κάτω από το 1,5%, σημειώνοντας πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Juno Therapeutics πραγματοποιεί ράλι 24%, μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής ότι θα ξεκινήσει δοκιμές σε φάρμακο για την καταπολέμηση της λευχαιμίας.

Βουτιά 14% καταγράφει η μετοχή της SemiLeds. H εταιρεία ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι τα έσοδα τρίτου τριμήνου βούτηξαν 18%.

Πτώση 0,7% σημειώνει η μετοχή της Amazon, παρά την άνοδο της τιμής στόχου από την Benchmark στα 915 από 750 δολάρια.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v