«Αριστεύει» στα ρεκόρ η Wall Street

Σε νέα υψλά οι Nasdaq και Dow Jones, με τον βιομηχανικό δείκτη να οδεύει για το δέκατο διαδοχικό ρεκόρ. Άνοδος πάνω από 2% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Πτώση 2% για την Tesla.

«Αριστεύει» στα ρεκόρ η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να οδεύει για το δέκατο διαδοχικό ρεκόρ.

Ο Dow Jones κινείται 0,16% υψηλότερα στις 20.811 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,13% στις 2.365 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,15% στις 5.851 μονάδες. 

Την Τετάρτη, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε σε επίπεδο-ρεκόρ για ένατη διαδοχική συνεδρίαση, το μεγαλύτερο σερί ρεκόρ από το 1987.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 6.000 στις 244.000 την εβδομάδα που έληξε στις 18 Φεβρουαρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα υποχωρήσουν στις 240.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 1973. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις διολίσθησαν κατά 4.000 στις 241.000.

Nωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε πως θέλει να δει μια «πολύ σημαντική» φορολογική μεταρρύθμιση πριν από τη διακοπή των εργασιών του Κογκρέσου τον Αύγουστο.

«Θέλουμε να το κάνουμε αυτό πριν από τη διακοπή του Αυγούστου. Δουλεύουμε στενά με την ηγεσία της Γερουσίας και της Βουλής και προσβλέπουμε σε ένα συνδυαστικό σχέδιο», ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNBC. O κ. Μνούτσιν ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη σε μια μείωση του φόρου για τα μεσαία εισοδήματα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν θα υπάρξει περικοπή φόρων για την ανώτερη τάξη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,15% υψηλότερα στα 54,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 1,18% στα 1.248 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0581 δολαρίου/ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,38%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla υποχωρεί 2%, μετά την ανακοίνωση ζημιών που ήταν μεγαλύτερες από τις προβλέψεις της αγοράς.

Βουτιά 13% σημειώνει η μετοχή της L. Brands, μετά τις αδύναμες προβλέψεις για τα αποτελέσματα του 2017.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v