Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένατη άνοδος και όγδοο ρεκόρ για τον Dow Jones

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκε ο βιομηχανικός δείκτης για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση. Άλμα 19% για τη μετοχή της GoPro. Καλύτερα των αναμενόμενων τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Ισχυρή άνοδος για το δολάριο.

Ένατη άνοδος και όγδοο ρεκόρ για τον Dow Jones

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με στήριξη από τα καλά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης ανεργίας τον Ιούλιο μειώθηκε στο 4,3% από 4,4% τον προηγούμενο μήνα. Αντίστοιχα. κατά την ίδια περίοδο δημιουργήθηκαν 209.000 θέσεις εργασίας έναντι 183.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

«Αυτός ήταν ο δεύτερος διαδοχικός μήνας που νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν πάνω από τις 200.000 και πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς», επισήμανε ο στρατηγικός αναλυτής JJ Kinahan.

Ενδεικτικό το σχόλιο του προέδρου Τραμπ στο Twitter για την απασχόληση του Ιουλίου: «Εξαιρετικά νούμερα για την απασχόληση μόλις δημοσιεύτηκαν – και μόλις έχω αρχίσει».

Στο εταιρικό μέτωπο, μικρότερες των αναμενόμενες ζημιές ανακοίνωσε η GoPro με την μετοχή να σημειώνει «άλμα» 19%. Συγκεκριμένα οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή στο τρίμηνο περιορίστηκαν στα 9 σεντς έναντι 25 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 296,5 εκατ. δολάρια έναντι 220,8 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου παρά την αύξηση της παραγωγής τον Ιούλιο από τις αφρικανικές χώρες μέλη του ΟΠΕΚ και την αύξηση της προσφοράς την προηγούμενη εβδομάδα από τις ΗΠΑ. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 1,1% στα 49,58 δολάρια ανά βαρέλι. Στην εβδομάδα το πετρέλαιο υποχώρησε 0,4%.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό με κέρδη 0,3% στις 22.092 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,19% στις 2.476 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,18% στις 6.351 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε από το χαμηλό 2,5 ετών έναντι του ευρώ σημειώνοντας άνοδο 1% στο 1,1779 από 1,1870 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα για Τρίτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,8% στα 1.264 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κέρδισε τρεις μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,26%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v