Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στη Wall με τον Dow να «βλέπει» νέο ρεκόρ

Ο Dow Jones παραμένει σε τροχιά για νέο κλείσιμο ρεκόρ, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα. Υποχωρεί πάνω από 1% το αργό.

Διστακτικές κινήσεις στη Wall με τον Dow να «βλέπει» νέο ρεκόρ

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι μετοχές τη Δευτέρα, με τον Dow Jones να οδεύει για το ένατο διαδοχικό ρεκόρ.

O Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 22.098 μονάδες, o Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,14% στις 6.360 μονάδες, ενώ o S&P 500 κινείται 0,01% στις 2.477 μονάδες. 

Την Παρασκευή, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 22.092,81 μονάδες, καταγράφοντας το όγδοο διαδοχικό ρεκόρ. Για την εβδομάδα ο δείκτης ενισχύθηκε 1,2%. Από την αρχή του έτους ο Dow Jones έχει επιτύχει 34 ρεκόρ.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις των εισηγμένων για τα αποτελέσματα τριμήνου. Η CBS και η Marriott International θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τη Δευτέρα, ενώ η Tyson Food ανακοίνωσε τα κέρδη τριμήνου πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Οι επενδυτές θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη και στις εξελίξεις με τη Βόρεια Κορέα. Τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας να επιβληθούν κυρώσει στη Βόρεια Κορέα. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,21% στα 48,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,16% στα 1.262 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1789 δολάρια/ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους κινείται στο 2,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v