Υποχωρεί η Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Χάνει τα κέρδη το δολάριο. Ανακάμπτει το αργό πετρέλαιο. Στο 2,87% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υποχωρεί η Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να κινδυνεύει να διακόψει ένα σερί πέντε ανοδικών συνεδριάσεων.

Το βλέμμα των επενδυτών παραμένει επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στις εξελίξεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους εμπορικούς τους εταίρους.

O Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 25.097 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,32% χαμηλότερα στις 7.826 μονάδες, ενώ o S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,42% στις 2.803 μονάδες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως μια αποτυχία να υπάρξει μια δίκαιη συμφωνία με τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε «τρομακτική τιμωρία», αναφερόμενος σε πιθανούς δασμούς 20 με 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουλίου, στις 207.000. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τις αρχές Δεκεμβρίου του 1969, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή άνοδο 1,5% στα 69,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,08% χαμηλότερα, στα 1.214 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διαγράφει τα κέρδη έναντι του ευρώ και του γεν, μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν είναι «χαρούμενος» με τις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed και ότι το ισχυρό δολάριο βάζει τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 2,872%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Comcast ενισχύεται 2,8%. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά της 21st Century Fox.

Βουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Philip Morris, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Aπώλειες 9% σημειώνει η μετοχή της eBay, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα έσοδα ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v