Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Dow Jones

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο εν μέσω αισιοδοξίας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Κέρδη άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones. Σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο. Στο 0,85% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Dow Jones

Κέρδη στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν σύντομα να κυκλοφορήσουν στις αγορές τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

«Ελπίζουμε να αρχίσει η εκστρατεία εμβολιασμού πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου, αμέσως αφότου λάβουν (τα εμβόλια) την έγκριση των υγειονομικών αρχών», δήλωσε σήμερα ο Μόνσεφ Σλάουι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Το σχέδιό μας είναι να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τα εμβόλια προς τα κέντρα εμβολιασμού εντός 24 ωρών μετά την έγκριση, επομένως, αναμένω αυτό να γίνει ενδεχομένως τη δεύτερη ημέρα μετά την έγκριση, την 11η ή τη 12η Δεκεμβρίου», είπε ο Σλάουι στο CNN, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία κατά την οποία αναμένονται οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Στο μεταξύ, ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit ο οποίος καταγράφει την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, έπιασε υψηλό πέντε ετών, σημειώνοντας νέα άνοδο τον Νοέμβριο στις 57,9 μονάδες. Τον Οκτώβριο ο δείκτης βρισκόταν στις 56,3 μονάδες.

Παράλληλα, ο δείκτης υπηρεσιών σκαρφάλωσε στις 57,7 μονάδες από 56,9 τον Οκτώβριο ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 55 μονάδες και ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 56,7 μονάδες από 53,4 μονάδες τον Οκτώβριο έναντι προβλέψεων για πτώση στις 53 μονάδες.

«Οι μετοχές αυτήν την εβδομάδα θα κινηθούν στη σκιά των lockdown και των αυξημένων κρουσμάτων. Ωστόσο μπορούμε να δούμε μια ώθηση στις αρχές Δεκεμβρίου καθώς θα μεγαλώνουν οι προσδοκίες για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας», σχολίασε η επικεφαλής επενδύσεων της Boston Private, Shannon Saccocia.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,12% ή 328 μονάδες, στις 29.591, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,56% στις 3.577 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,22% στις 11.880 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (+6,1%) και Chevron (+5,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Apple (-2,9%) και Johnson & Johnson (-1,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,5% στα 43,06 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1,8% στα 1.837 δολ./oz .

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,85%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1841 δολ. από 1,1856 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v