Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, καθώς ο Nasdaq γύρισε σε θετικό έδαφος. Οριακές κινήσεις για το δολάριο. Ανακάμπτει ο χρυσός. Διολισθαίνει το αργό πετρέλαιο. Στο 0,84% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές καθώς η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων αυξάνει τις ανησυχίες ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι πιο αργή από ό,τι αναμενόταν. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,53% στις 29.320 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,16% υψηλότερα στις 11.921 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,29% στις 3.571 μονάδες.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Πέμπτη 2.239 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 και 200.146 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.

Η χώρα είχε μήνες να ξεπεράσει το όριο των 2.000 θανάτων εξαιτίας της Covid-19, κάτι που συνέβαινε συχνά την άνοιξη, όταν κορυφωνόταν το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Η εξάπλωση του ιού βρίσκεται σε «εκθετική» φάση σε όλη τη χώρα, προειδοποίησαν χθες Πέμπτη τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), απευθύνοντας «σθεναρή σύσταση» στους Αμερικανούς να αποφύγουν να ταξιδέψουν για τη γιορτή των Ευχαριστιών, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Αρνητικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα έχει και η διαφωνία ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και τη συνέχιση της χρηματοδότησης κάποιων έκτακτων προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν στη διάρκεια της βαθιάς ύφεσης του δεύτερου τριμήνου. 

Στον αντίποδα, ενθαρρυντικά ήταν τα νέα από το μέτωπο του εμβολίου, καθώς οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλουν σήμερα αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης, που θα μπορούσε να επιτρέψει τη χρήση του εμβολίου τους κατά Covid-19 στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,19% στα 41,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,63% στα 1.873 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1873 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 0,84%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v