Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες με τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο τόνωσης στο επίκεντρο. Απώλειες για τον χρυσό. Νέα πτώση για το δολάριο. Άλμα 3,2% για την American Airlines. Στο 0,94% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Ακόμα πιο βαθιά στο κόκκινο κινούνται οι δείκτες με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1% καθώς οι επενδυτές πουλάνε τεχνολογικές μετοχές και στρέφονται σε «στοιχήματα» που μπορούν να αποφέρουν κέρδη μετά την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,4% στις 30.031 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,75% χαμηλότερα στις 12.359 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,76% στις 3.673 μονάδες.

Το θετικό επενδυτικό κλίμα στηρίζεται στην αισιοδοξία για την έναρξη της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer στη Βρετανία αλλά και τις προσδοκίες ότι η Γερουσία θα καταλήξει σύντομα σε συμφωνία για ένα νέο πακέτο τόνωσης.

Τα μέλη του Κογκρέσου συνεχίζουν να διαπραγματεύονται ένα πακέτο οικονομικής στήριξης.

Η κυβέρνηση Τραμπ κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση 916 δισ. δολαρίων την Τρίτη, μετά την απόρριψη ενός μικρότερου σχεδίου από τους Δημοκρατικούς.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,68% στα 45,91 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,85% στα 1.859 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνεχίζει την πτωτική πορεία έναντι του ευρώ, ενώ καταγράφει απώλειες και έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 0,94%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Dow σημειώνει άνοδο 3,9%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Κέρδη 2,8% καταγράφει η μετοχή της Johnson & Johnson

Σημαντική άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές των εταιρειών που θα έχουν σημαντικά οφέλη από την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών, όπως των αεροπορικών και των εταιρειών κρουαζιέρας. Οι μετοχές των Carnival και Norwegian Cruise Line ενισχύονται 1,6% και 0,7% αντίστοιχα. Κέρδη 3,2% καταγράφει η μετοχή της American Airlines ενώ η Delta κινείται 1,1% υψηλότερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v