Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος η αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα επιτόκια. Στο 3,79% αυξάνεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Νέα άνοδος για το δολάριο. Μικρή πτώση για το αργό.

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων επανήλθαν σε ανοδική τροχιά, βάζοντας φρένο στο ράλι με το οποίο ξεκίνησε η Wall Street τον Οκτώβριο.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,63% στις 30.074 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,54% χαμηλότερα στις 11.087 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,72% στις 3.775 μονάδες. 

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύεται πάνω από 3 μονάδες βάσης, στο 3,79%. Η απόδοση του 2ετούς, που είναι πιο ευαίσθητη στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής, αυξάνεται κατά 2 μονάδες βάσης, στο 4,177%.

Η Wall Street ξεκίνησε την εβδομάδα με ισχυρά κέρδη, με τον S&P 500 να πραγματοποιεί το μεγαλύτερο διήμερο ράλι από το 2020. Οι μετοχές έδωσαν μάχη για να διατηρήσουν το νικηφόρο σερί την Τετάρτη, αλλά τελικά κινήθηκαν χαμηλότερα. Ο Dow έκλεισε περίπου 0,14% χαμηλότερα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite διολίσθησαν 0,20% και 0,25%, αντίστοιχα.

«Λίγοι είναι πεπεισμένοι ότι η πρόσφατη κίνηση είναι κάτι περισσότερο από ένα ράλι της bear market, με επιφυλακτικότητα όσον αφορά την ανθεκτικότητά του», δήλωσε ο Μαρκ Χάκετ, αναλυτής της Nationwide στο CNBC. «Η εμπιστοσύνη παραμένει αδύναμη, από CEO, μικρές επιχειρήσεις, καταναλωτές και επενδυτές. Η καθολική απαισιοδοξία είναι ανοδική από μια αντίθετη προοπτική, αν και ο χρόνος της αιώρησης του εκκρεμούς είναι δύσκολο να προβλεφθεί».

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία, για να δουν εάν ο πληθωρισμός μειώνεται ή εάν οι αυξήσεις των επιτοκίων της Federal  ωθούν τις ΗΠΑ πιο κοντά σε ύφεση.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 29.000 στις 219.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 203.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,18% στα 87,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,02% στα 1.720 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,983 δολ./ευρώ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v