Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες εν αναμονή της Fed. Αρνητικό γύρισμα για το αργό. Υποχωρεί κάτω από τα $2.000 ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 4,86% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου και στη συνεδρίαση της Fed. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,23% στις 32.860 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,14% χαμηλότερα στις 12.771 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,03% στις 4.168 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο S&P 500 βγήκε από την περιοχή διόρθωσης, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τα τέλη Αυγούστου. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,2%, ενώ ο Dow Jones πραγματοποίησε άλμα 1,6%. 

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Caterpillar ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ωστόσο, ο αμερικανικός κολοσσός ανέφερε ότι τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο θα είναι μόνο οριακά υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, προκαλώντας ανησυχίες ότι μπορεί να κινηθούν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

H μετοχή βουτάει 5,3%. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις 20 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ ενισχύθηκαν για έκτο διαδοχικό μήνα. Ειδικότερα, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller σημείωσε άνοδο 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, οι τιμές των κατοικιών πραγματοποίησαν άλμα 2,2%. 

Εν τω μεταξύ, τo μισθολογικό κόστος κατέγραψε αναπάντεχη άνοδο το τρίτο τρίμηνο, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η ισχυρή αγορά εργασίας αυξάνει τον κίνδυνο να παραμείνει ο πληθωρισμός πάνω από τον στόχο της Fed.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η αμερικανιική στατιστική υπηρεσία για την εργασία, ο δείκτης μισθολογικού κόστους ενισχύθηκε 1,1% την περίοδο από τον Ιούλιο ώς τον Σεπτέμβριο. Το δεύτερο τρίμηνο είχε καταγράψει άνοδο 1%.

Η μέση πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ήταν ότι ο δείκτης θα κινηθεί 1% υψηλότερα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1,7% στα 81 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,7% στα 1.990 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,06 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 4,86%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v