Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια. Στο 4,26% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Υποχωρεί ο χρυσός. Οριακές απώλειες για το αργό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

O Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 36.325, ο Nasdaq κινείται 0,52% χαμηλότερα στις 14.344 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,09% στις 4.600 μονάδες.

Τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού και αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων, δίνοντας ώθηση στις μετοχές μετά τον Οκτώβριο, με τον S&P 500 να βρίσκεται κοντά στο υψηλό έτους που σημείωσε τον Ιούλιο. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται τώρα στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που θα δημοσιευτούν την Τρίτη, τα οποία αναμένεται να δείξουν ότι ο πληθωρισμός έμεινε αμετάβλητος τον Νοέμβριο. Την Τετάρτη η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια. 

«Οι επενδυτές σκέφτονται πόσο θα κρατήσει αυτή η άνοδος και αν είναι η αρχή μιας νέας ανοδικής πορείας», τόνισε ο Σαμ Στόβαλ, υπεύθυνης επενδυτικής στρατηγικής στη CFRA Research. «Τα αυριανά στοιχεία για τον πληθωρισμό θα επιβεβαιώσουν ότι αυτός έχει πτωτική τάση και ότι η ποσοτική σύσφιξη οδηγεί χαμηλότερα τις πληθωριστικές τάσεις, χωρίς να μας ρίξει παράλληλα σε ύφεση», ανέφερε. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,03% στα 71,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,33% στα 2.008 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,074 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,26%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v