Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη σερί πτώση στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παρέμειναν σε ανοδική τροχιά. Χαμηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Τρίτη σερί πτώση στη Wall Street

Πτώση στη Wall Street μετά τη νέα άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,11% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά 14 μονάδες βάσης στο 4,36%.

Υπενθυμίζεται, ότι η χθεσινή δήλωση του αξιωματούχου της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής με «προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο», πυροδότησε την άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με το 2ετές μέσα σε δύο μέρες να έχει ενισχυθεί κατά 25 μονάδες βάσης.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,25% ή 94 μονάδες στις 37.266, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,56% στις 4.739 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,59% στις 14.855 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+1%) και Boeing (+0,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-3,3%) και Walt Disney (-3,2%).

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε η Beige Book από την Fed.

Η πλειονότητα των δώδεκα περιφερειών της Fed ανέφερε μικρή ή καθόλου αλλαγή στην οικονομική δραστηριότητα από τα μέσα Δεκεμβρίου ως τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με την έκθεση της κεντρικής τράπεζας για την αμερικανική οικονομία.

Όπως σημειώνεται στη Beige Book, οι επαφές από όλες σχεδόν τις περιφέρειες της Fed ανέφεραν μείωση στην παραγωγική δραστηριότητα.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,6% τον Δεκέμβριο, έναντι ανόδου 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές. Τον Νοέμβριο οι λιανικές πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 0,3%. Σημειώνεται ότι οι ισχυρές λιανικές πωλήσεις τόνωσαν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ κατέγραψε οριακή άνοδο τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Fed. Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η παραγωγή κινήθηκε υψηλότερα 0,1% τον περασμένο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 0,1%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,2% στα 72,25 δολάρια και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1,2% στα 2.006 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0876 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v