Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν στα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P 500

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους Dow Jones και S&P 500 να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Στο 4,10% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις στο πετρέλαιο. Υψηλότερα ο χρυσός. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Επέστρεψαν στα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P 500

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά την Τρίτη και στην μέτρηση της απασχόλησης την Παρασκευή.

Οι αναλυτές αναμένουν από την Κεντρική Τράπεζα να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, κάνοντας αναφορές για την πορεία του πληθωρισμού και της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Επιπλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών βρίσκεται επικεντρωμένο και στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα. Ειδικότερα αποτελέσματα θα γνωστοποιήσουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Microsoft, Apple, Meta, Amazon και Alphabet. Επίσης οι εισηγμένες στον Dow Jones, Boeing και Merck.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,59% ή 226 μονάδες στις 38.332, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,76% στις 4.927 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,12% στις 15.628 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Salesforce (+2,7%) και Visa (+2,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Verizon (-0,9%) και Walgreens Boots (-0,7%).

«Αυτή είναι μία κρίσιμη εβδομάδα», αναφέρει ο Chris Larkin της Ε-Trade. «Αν θέλει η αγορά να παραμείνει υψηλά, τότε θα χρειαστεί να αποφύγει απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου από τις τεχνολογικές εταιρείες, να έχει καλά νέα στο μέτωπο των επιτοκίων από τη Fed και η απασχόληση να παραμείνει σταθερή, όχι υπερβολικά ισχυρή».

Στο μεταξύ, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,10% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 4,32%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 1,4% στα 76,96 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 2.024 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0812 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v