Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες με τον S&P 500 να επιχειρεί να κλείσει σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia ξεπέρασε αυτήν της Amazon. Στο 4,16% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Πτώση για χρυσό και αργό. Ράλι 42% για την Arm.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα μετά το επιφυλακτικό ξεκίνημα με τον S&P 500 να διευρύνει την άνοδο πάνω από τις 5.000 μονάδες.

Ο Dow Jones κινείται 0,26% υψηλότερα στις 38.768 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,34% στις 15.936 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,14% στις 5.020 μονάδες.

Την Παρασκευή ο S&P 500 έκλεισε πάνω από το επίπεδο των 5.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία. Ο δείκτης έχει καταγράψει άνοδο πάνω από 5% από την αρχή του έτους. 

Και οι τρεις δείκτες σημείωσαν την πέμπτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο. 

«Eνώ οι αμερικανικές μετοχές έχουν αποτιμήσει ήδη πολλές καλές ειδήσεις, πιστεύουμε ότι το ράλι έχει καλά στηρίγματα» τόνισε αναλυτής της UBS Global Wealth Management. O S&P 500 δεν έχει σημειώσει πτώση πάνω από 2% τις τελευταίες 70 συνεδριάσεις, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου 61 εταιρείες του S&P 500, συμπεριλαμβανομένων των Lyft, Instacart, DoorDash, AutoNation, Kraft Heinz, Hasbro και Coca-Cola.

Οι επενδυτές αναμένουν και τη δημοσίευση της μέτρησης για τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Τρίτη, ενώ την Παρασκευή θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,5% στα 76,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,5% στα 2.029 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται οριακά έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,077 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολισθαίνει μία μονάδα βάσης στο 4,16%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nvidia σημειώνει άνοδο 1,4% στα 731 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να υπερβαίνει αυτήν της Amazon για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια. 

Νέο εντυπωσιακό ράλι σημειώνει η μετοχή της Arm, πραγματοποιώντας άλμα 42%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v