Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Τέταρτη σερί άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο και νέα ιστορικά υψηλά για τους τρεις δείκτες. «Βουτιά» 4,1% για την Apple. Στο 4,28% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Κέρδη στη Wall Street μετά την πρόβλεψη της Fed για τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024 παρά τις τελευταίες μετρήσεις του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που προβλημάτισαν αναλυτές και επενδυτές.

Στη Wall Street και οι τρεις δείκτες έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη μέρα καθώς o Dow Jones ενισχύθηκε 0,68% ή 269 μονάδες στις 39.781, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,32% στις 5.241 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,20% στις 16.401 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+4,3%) και Home Depot (+2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Apple (-4,1%) και IBM (-1,1%).

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στην μετοχή της Apple μετά την μήνυση που υπέβαλε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατά της εταιρείας κατηγορώντας την ότι παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους.

Στον αντίποδα, η μετοχή του Reddit σημείωσε δυναμικό ντεμπούτο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σκαρφαλώνοντας έως και 60% πάνω από την αρχική τιμή δημόσιας προσφοράς των 34 δολαρίων.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας κατέγραψαν αναπάντεχη πτώση την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 2.000 στις 210.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στις 215.000 την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, οι μεταπωλήσεις κατοικιών κατέγραψαν αναπάντεχη άνοδο τον Φεβρουάριο, ενώ υψηλότερα κινήθηκε και η μέση τιμή πώλησης.

 Οι μεταπωλήσεις ενισχύθηκαν 9,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο, στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 4,38 εκατομμυρίων μονάδων, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR). Aυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στα 4 εκατ. μονάδες.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,28% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,65%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,3% στα 81,04 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1% στα 2.183 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,0859 δολ.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v