Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες. Στο 4,59% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» για το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street μετά τη δημοσίευση της Beige Book από την Fed και ενώ παραμένουν στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές ανησυχίες, εν αναμονή της «απάντησης» Ισραήλ στην ιρανική επίθεση.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,12% ή 46 μονάδες στις 37.752, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,58% στις 5.022 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,15% στις 15.683 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+2,5%) και Goldman Sachs (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Travelers (-7,9%) και Intel (-2%).

«H οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ σημείωσε μικρή άνοδο από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Απριλίου και υπήρχαν φόβοι μεταξύ των επιχειρήσεων ότι η πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού θα παγώσει», σύμφωνα με την έκθεση της Fed για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

«Η συνολική οικονομική δραστηριότητα σημείωσε μικρή άνοδο. Οι δέκα από τις δώδεκα περιφέρειες κατέγραψαν είτε μικρή είτε ήπια οικονομική ανάπτυξη» υπογράμμισε η Fed. «Το οικονομικό outlook μεταξύ των επαφών της κεντρικής τράπεζας ήταν επιφυλακτικά αισιόδοξο» σημειώνεται στην έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, υποστήριξε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να διαπιστώσει μεγαλύτερη πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού πριν προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων. «Οι δηλώσεις αυτές δεν θα μπορούσαν να κατευνάσουν τις ανησυχίες της αγοράς», σημείωσε αναλυτής της Baird.

Στο μεταξύ, χαμηλότερα κινήθηκαν οι τιμές πετρελαίου στις αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent υποχώρησε 2,7% στα 87,35 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 3,1% στα 82,72 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κατέγραψε πτώση 0,7% στα 2.389 δολ./oz.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης στο 4,59% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,93%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0657 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v