Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη σερί πτώση για τους S&P 500 και Nasdaq

Σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο Dow Jones ενώ σε καθοδική τροχιά παρέμειναν οι S&P 500 και Nasdaq. Στο 4,64% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Πέμπτη σερί πτώση για τους S&P 500 και Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα και στις εξελίξεις στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,06% ή 24 μονάδες στις 37.777, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,22% στις 5.011 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,52% στις 15.601 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+3,6%) και Travelers (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Microsoft (-1,7%) και Salesforce (-1,6%).

«Η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί τις τελευταίες εβδομάδες επειδή έχουν περιοριστεί σημαντικά οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων» δήλωσε ο Michael Landsberg, επικεφαλής επενδύσεων της Landsberg Bennett Private Wealth Management. «Δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι επενδυτές επιλέγουν να κατοχυρώσουν κάποια κέρδη μετά την ισχυρή επίδοση της αγοράς το πρώτο τρίμηνο» πρόσθεσε.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, πάνω από το 12% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μέχρι τώρα. Από αυτές πάνω από το 73% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Παράλληλα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών κατέγραψαν πτώση τον Μάρτιο, ενώ υψηλότερα κινήθηκε η μέση τιμή πώλησης.

Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις υποχώρησαν 4,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 4,19 εκατομμυρίων μονάδων, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR). Τον Φεβρουάριο είχαν σκαρφαλώσει σε υψηλό έτους.

Η πτώση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο μεταξύ, οριακά υψηλότερα κινήθηκαν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent ενισχύθηκε 0,1% στα 87,30 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,2% στα 82,87 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κέρδισε 0,5% και διαμορφώθηκε στα 2.399 δολ./oz.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,64% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,99%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0646 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v