Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα-ρεκόρ ο S&P 500 μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Κέρδη στην αμερικανική αγορά καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed. Στο 4,36% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Στα $81 υποχωρεί το Brent. Άνοδος για τον χρυσό. Βουτάνε GameStop και AMC.

Σε επίπεδα-ρεκόρ ο S&P 500 μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε σε μηνιαία βάση λιγότερο από ό,τι αναμενόταν. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 39.770 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,04% υψηλότερα στις 16.682 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,84% στις 5.292 μονάδες. 

Ανοδικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να καταγράφει κέρδη 0,5% στις 524 μονάδες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 3,4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, έναντι ανόδου 3,5% τον Μάρτιο.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης κινήθηκε 0,3% υψηλότερα έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 0,4%. Τον Μάρτιο ο δείκτης είχε καταγράψει μηνιαία άνοδο 0,4%.

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κατέγραψε άνοδο 3,6% σε ετήσια βάση. Τον Φεβρουάριο είχε ενισχυθεί κατά 3,8%. To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το 2021.Σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 0,3%, χαμηλότερα από τη μηνιαία άνοδο 0,4% που είχε σημειώσει τον Μάρτιο.

Οι μετρήσεις του δομικού δείκτη ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,4%. 

Σύμφωνα με τις κινήσεις στις αγορές προθεσμιακών συμβολαίων, η πιθανότητα να μειώσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου αυξήθηκε στο 51,7% από 44,9% χθες. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 7 μονάδες βάσης στο 4,36%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1,1% στα 81,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,6% στα 2.374 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της GameStop βουτάει 32% μετά από δύο συνεδριάσεις εκρηκτικής ανόδου. Απώλειες 23% σημειώνει η μετοχή της AMC. Oι δύο μετοχές είχαν πρωταγωνιστήσει στο ράλι των meme stocks στην αρχή της πανδημίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v