Διορθωτική αντίδραση Wall στο Q1 της Alcoa

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στη Wall Street μετά τα «μέτρια» αποτελέσματα της Alcoa και καθώς η αγορά αγωνίζεται να κατοχυρώσει τις πρόσφατα αποκτηθείσες 11.000 μονάδες του Dow Jones. Σταθεροποίηση ευρωαγορών.

Επιφυλακτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα «μέτρια» αποτελέσματα της Alcoa, που άνοιξε την περίοδο ανακοίνωσης κερδών α΄τριμήνου με απογοητευτική πρόβλεψη πωλήσεων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,47% στις 10.953 μονάδες, ο S&P 0,56% στις 1.189 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,4% στις 2.448 μονάδες.

Η Wall Street απεκόμισε χθες κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον δείκτη Dow Jones να κλείνει πάνω από τις 11.000 μονάδες, χάρη σε μια σειρά από επιχειρηματικά deals και την στήριξη από την συμφωνία για το ελληνικό πακέτο οικονομικής βοήθειας.

Η Alcoa υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση ζημιών ύψους 201 εκατ. δολαρίων στο α΄τρίμηνο και χαμηλότερη της αναμενόμενης πρόβλεψη για έσοδα.

Η μετοχή της Intel, που είναι ο επόμενος «κολοσσός» που ανακοινώνει αποτελέσματα (μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης,) ενισχύεται ήπια.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων Q1, η ινδική Infosys Technologies (+1,5%) ανακοίνωσε μείωση κερδών 1%, ενώ η γαλλική LVMH Moet Hennessy ανακοίνωσε καλύτερη της αναμενόμενης αύξηση 11% στα έσοδα α΄τριμήνου.

Με πτώση αντιδρούν στην Wall Street οι τίτλοι των Lenders Regions Financial και KeyCorp., εξαιτίας της υποβάθμισης από την UBS σε «sell».

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ στα 39,7 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

Στην Ευρώπη, τα υψηλά επιτόκια στις πωλήσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, συγκρατούν τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες και ο FTSE υποχωρεί 0,15% στις 5.679 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,11%, ενώ ο CAC ενισχύεται ανεπαίσθητα.

Διορθωτική εικόνα εμφανίζουν οι μετοχές ενέργειας, μετάλλων και εμπορευμάτων, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί κάτω από τα 84 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του αργύρου εμφανίζει κάθετη πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v