Η Κίνα προκαλεί ισχυρές πιέσεις στη Wall

Πτώση άνω του 1% σημειώνουν οι δείκτες της Wall με αφορμή την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα. Κατώτερα των αναμενόμενων τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Νέα βουτιά 9,3% για χρυσό. Πτώση 2,4% για πετρέλαιο.

Πτώση άνω του 1% σημειώνουν οι δείκτες της Wall με αφορμή τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Απογοήτευση από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα. Νέα βουτιά 9,3% για το χρυσό.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,07% στις 14.706 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 1,38% στις 1.567 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,58% χαμηλότερα στις 3.243 μονάδες.

Τα καλά αποτελέσματα της Citigroup στηρίζουν τον τραπεζικό κλάδο της Wall Street σε περιορισμό των απωλειών.

Η κυρίαρχη ανακοίνωση της ημέρας προήλθε από την Κίνα, που ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της επιβραδύνθηκε στο α΄ τρίμηνο κι έτρεξε με ρυθμό 7,7% ενώ οι αναλυτές περίμεναν 8%.

Στις ΗΠΑ από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι η δραστηριότητα της μεταποίησης επιβραδύνθηκε αλλά παρέμεινε σε επίπεδα ανάπτυξης στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που προσθέτουν στην άποψη ότι η αμερικανική οικονομία εισέρχεται σε περίοδο εαρινής επιβράδυνσης. Ο δείκτης μεταποίησης Empire State που απαρτίζει η New York Fed διολίσθησε στις 3,1 μονάδες τον Απρίλιο από 9,2 τον Μάρτιο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης μεταξύ των κατασκευαστών της ηπείρου υποχώρησε τον Απρίλιο επί τρίτο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησαν οι National Association of Home Builders/Wells Fargo. Ο δείκτης κατασκευαστικού κλίματος υποχώρησε στο 42 από το 44 τον Μάρτιο.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εταιρικής κερδοφορίας α΄ τριμήνου κλιμακώνονται. Η Citigroup ενισχύεται 2% μετά την ανακοίνωση τα ων αποτελεσμάτων της, που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ η Charles Schwab υποχωρεί 1,5%.

Κινητικότητα επικρατεί στις εξαγορές και συγχωνεύσεις με τον τίτλο της Sprint Nextel να εκτινάσσεται 17% μετά την συμφωνία εξαγοράς από την Dish Network Corp. (-6%).

Τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω των αυξανόμενων ενδείξεων παγκόσμιας επιβράδυνσης, υφίσταται ο χρυσός, που διολισθαίνει 9,3% ή 140 δολάρια και διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών, κάτω από τα 1.400$, στα 1.360 δολ. ανά ουγκιά. Το κίτρινο μέταλλο υποχώρησε 4% την Παρασκευή έχει διολισθήσει 26% από το ρεκόρ του Σεπτεμβρίου 2011 στα 1.920 δολ.

Ο άργυρος ακολουθεί με πτώση 10,8% στα 23 δολ. ανά ουγκιά.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις και στο πετρέλαιο. Το συμβόλαιο Μαΐου διολισθαίνει 3,2% στα 88,35 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη.

Πιέσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στις ευρωαγορές οι πιέσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες στους μεταλλευτικούς κλάδους. Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,64% χαμηλότερα στις 6.343 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,41% στις 7.712 μονάδες, ενώ ο CAC 0,5% χαμηλότερα στις 3.710 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v