Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ στο νήμα για τον Dow Jones

Σε νέα ιστορικά υψηλά για 12η συνεχόμενη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street. Μικρά κέρδη στην αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην κρίσιμη Κρίσιμη ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο. Πιέσεις για τη στερλίνα.

Νέο ρεκόρ στο νήμα για τον Dow Jones

Νέο ιστορικό υψηλό, το 12ο συνεχόμενο, κατέγραψε ο δείκτης Dow Jones στη Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να συνεχίζουν υψηλότερα μια μέρα πριν την ομιλία του Ντόναλντ Τράμπ ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 20.837 μονάδες, στο μεγαλύτερο σερί ανόδου από το... 1987 ενώ ο S&P 500 εμφάνισε άνοδο 0,1% στις 2.369 μονάδες. Κέρδη 0,28% στις 5.861 μονάδες για τον Nasdaq.

Οι δείκτες S&P και Nasdaq καταγράφουν κέρδη για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες και ο Dow Jones για τρεις. 

Οι αντοχές του πρόσφατου ράλι δοκιμάστηκαν σήμερα από την ανακοίνωση των επικείμενων πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ που κινήθηκαν σε χαμηλά έτους, με πτώση 2,8%. 

Νωρίτερα, η ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν πέραν των προσδοκιών, κατά 1,8% τον Ιανουάριο δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής. 

Οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του αμερικανού Προέδρου αύριο στο Κογκρέσο για ενδείξεις αναφορικά με τις πολιτικές που προτίθεται να υλοποιήσει στη φορολογία και το σύστημα ασφάλισης. «Μετά τις πρόσφατες δεσμεύσεις του ότι θα ανακοινώσει μια μεταρρύθμιση-φαινόμενο στη φορολογία τις επόμενες εβδομάδες, οι αγορές περιμένουν λεπτομέρειες για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης, δηλώνει ο αναλυτής της IronFX Μάριος Χατζηκυριάκος.

Στο θετικό κλίμα συνεισφέρουν και οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Warren Buffett που είπε ότι δεν βλέπει "φούσκα" στην αγορά.

Στην αγορά, άνοδο άνω του 5% κατέγραψε ο τίτλος της Sotheby's μετα την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Στο επίκεντρο και ο τίτλος της Hertz που ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο.

Στις αγορες συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, ενώ ιδιαίτερες πιέσεις υφίσταται η στερλίνα, καθώς συνεχίζονται τα σενάρια για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκοτία.

Ανοδος 0,15% για το πετρέλαιο στα 54 δολάρια το βαρέλι στο Νymex, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,5% στα 1.252 δολάρια την ουγκιά.

Στην Ευρώπη, το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έκλεισε με μικρή άνοδο, με τον DAX να καταγράφει κέρδη 0,16% στις 11.822 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε 0,13% υψηλότερα στις 7.253 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι παρέμεινε αμετάβλητος στις 4.845 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v