Ράλι στη Wall Street μετά το sell-off

Τριψήφια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες τη Δευτέρα, μετά τη βουτιά της προηγούμενης εβδομάδας. Άλμα 5% για τη Microsoft. Yποχωρεί το δολάριο. Στο 2,84% το 10ετές.

Ράλι στη Wall Street μετά το sell-off

Iσχυρά κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία βουτιά των τελευταίων δύο ετών, καθώς οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο δείχνουν να υποχωρούν. 

O Dow Jones ενισχύεται 1,73% ή 406 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,05% υψηλότερα στις 7.137 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,7% στις 2.632 μονάδες. 

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ θα φτάσουν σε συμφωνία με την Κίνα που θα αποτρέψει την ανάγκη επιβολής δασμών ύψους τουλάχιστον 50 δισ. σε κινεζικά προϊόντα από τον Ντόναλντ Τραμπ

«Έχουμε πολύ παραγωγικές συζητήσεις μαζί τους», σημείωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μνούτσιν στο Fox. «Είμαι προσεκτικά αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης Chicago Fed ενισχύθηκε στις 0,88 μονάδες, από τις 0,22 τον Ιανουάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,26% στα 65,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,14% χαμηλότερα, στα 1.353 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες υψηλότερα, στο 2,84%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2405 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, άλμα 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Microsoft, στα 91 δολάρια. 

Βουτιά 5% καταγράφει η μετοχή του Facebook, μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ ότι ερευνά τις πρακτικές του Facebook όσον αφορά την χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

«Η FTC είναι πλήρως και απόλυτα δεσμευμένη στην χρήση όλων των εργαλείων της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών» ανέφερε ο Τομ Παλ, υπεύθυνος της επιτροπής για την προστασία των καταναλωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v