Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία του Πάσχα. Πάνω από τα $65 το αργό. Απώλειες 3% για την Tesla. Στο 2,56% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μικρή πτώση στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Υποχωρούν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα αποτελέσματα και ενώ το αργό πετρέλαιο συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 26.482 μονάδες, ο S&P κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 2.896 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,35% στις 7.968 μονάδες. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η Halliburton ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή ενισχύεται 3%, στα 31 δολάρια.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα η Cοca Cola, η Procter & Gamble, η Verizon, το Twitter, η Lockheed Martin, η Amazon, η ExxonMobil, το Facebook και η Tesla Motors.

Η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ υποχωρεί 3% τη Δευτέρα, μετά την κυκλοφορία βίντεο το οποίο δείχνει ένα Tesla στη Σαγκάη να βγάζει καπνό και μέσα σε δευτερόλεπτα να τυλίγεται στις φλόγες και να καταστρέφει ακόμη τρία αυτοκίνητα. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 4,9%, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 5,21 εκατ. τον περασμένο μήνα.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση στα 5,3 εκατ.

Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά 3,8% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, στα 259.400 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,03% στα 65,3 δολάρια το βαρέλι, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να μην ανανεώσουν τις εξαιρέσεις στις εισαγωγές ιρανικού αργού.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,252 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v