Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall μετά τα ρεκόρ των S&P 500 και Nasdaq

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές απώλειες για το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Στο 1,19% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη 1% για την Disney.

Μικρή πτώση στη Wall μετά τα ρεκόρ των S&P 500 και Nasdaq

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή ενώ οι δείκτες οδεύουν για ήπια εβδομαδιαία κέρδη.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,14% στις 31.385 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,23% στις 13.922 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,08% χαμηλότερα στις 3.913 μονάδες.

S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν σε επίπεδο-ρεκόρ την Πέμπτη. Οι δείκτες ετοιμάζονται να καταγράψουν εβδομαδιαία κέρδη, αν και το ισχυρό ράλι που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα δείχνει να κατεβάζει ταχύτητα.

Ο Dow Jones κατέγραψε οριακές μεταβολές στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ σταθεροποιητικά κινήθηκε και ο S&P 500 τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η αγορά ξεκίνησε δυναμικά τον Φεβρουάριο, εν μέσω προσδοκιών ότι οι εμβολιασμοί θα επιταχύνουν την οικονομική ανάκαμψη. Ο Dow Jones έχει ενισχυθεί 4,8% από την αρχή του μήνα, ο S&P 500 5,4% και ο Nasdaq 7,3%.

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του έχει εξασφαλίσει συμφωνίες για επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer και Moderna. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν αρκετές δόσεις για 300 εκατομμύρια Αμερικανούς ως το τέλος του Ιουλίου.

«Η συνεχής βελτίωση σε ιατρικό και οικονομικό επίπεδο δημιουργεί στις αγορές προσδοκίες για ένα πολύ καλύτερο 2021 και στηρίζει τις τιμές. Τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου είναι πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις και οι αναλυτές προσαρμόζουν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη του 2021», τόνισε σε σημείωμα ο Μπραντ Μακμίλαν, αναλυτής της Commonwealth Financial Network.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Disney ενισχύεται 1%. Η εταιρεία εμφάνισε μεγάλη αύξηση στους συνδρομητές των υπηρεσιών streaming, ενώ ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2021. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διολίσθησε στις 76,2 μονάδες από 79 τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 80,9 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,209 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες υψηλότερα στο 1,19%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,12% στα 58,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,68% στα 1.814 δολάρια ανά ουγκιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v