Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street

Mε απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για την αμερικανική αγορά. Οριακή άνοδος για το αργό. Κέρδη για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 1,63% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άλμα 4,9% για τη μετοχή της AT&T.

Μικρή πτώση στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, διευρύνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας που πυροδότησαν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,1% στις 34.362 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 13.390 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,15% στις 4.167 μονάδες.

H Wall Street πέρασε μια εβδομάδα με έντονες διακυμάνσεις, με τον S&P 500 να υποχωρεί 4% έως τα μέσα της εβδομάδας, εν μέσω φόβων για την αύξηση του πληθωρισμού. Ο δείκτης τελικά ανέκαμψε και ολοκλήρωσε την εβδομάδα μόλις 1,4% χαμηλότερα.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος δέχτηκε ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, υποχώρησε 2,3% την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Dow διολίσθησε 1,1%.

Και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν τη χειρότερή τους εβδομάδα από τις 26 Φεβρουαρίου.

«Δεν είναι μόνο τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας ένα προειδοποιητικό σημάδι για το πόσο ανησυχητικές μπορεί να γίνουν οι μετρήσεις για τον πληθωρισμό, αλλά είναι και ένα προειδοποιητικό σημάδι για το πόσο υπερτιμημένες είναι οι αγορές μετοχών», έγραψε σε σημείωμα στους επενδυτές ο Νίκος Πανηγυρτζόγλου, αναλυτής της JP Morgan.

Από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η AT&Τ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη συγχώνευση της WarnerMedia με την Discovery. Η νέα οντότητα θα διαπραγματεύεται ως νέα εταιρεία με δική της μετοχή.

H μετοχή της Discovery πραγματοποιεί άλμα 16%. Η μετοχή της AT&T κινείται 4,9% υψηλότερα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,1% στα 65,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,54% υψηλότερα στα 1.848 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,214 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v