Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στη Wall με το βλέμμα στο Jackson Hole

Οι traders αναμένουν το συμπόσιο των κεντρικών τραπεζών για ενδείξεις μείωσης του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων. Νέα ιστορικά υψηλά για S&P και Nasdaq. Αλμα 5,5% για το αμερικανικό αργό. Κέρδη και για τους τρεις δείκτες μέχρι στιγμής τον Αύγουστο.

Ισχυρή άνοδος στη Wall με το βλέμμα στο Jackson Hole

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, μετά από μία εβδομάδα μεταβλητότητας, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή εκδήλωσης-κλειδιού, όπου η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να δώσει ενδείξεις για το tapering.

O Dow Jones κερδίζει 0,89% στις 35.417 μονάδες, ο S&P 500 κατά 1,06% και φτάνει στις 4.488, ενώ ο Nasdaq, ενισχύεται 1,6% και φτάνει στις 14.950 μονάδες. Οι S&P και Nasdaq κινούνται σε νέα ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά.

Οι αμερικανικές μετοχές βγαίνουν από μία εβδομάδα απωλειών, καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της μείωσης αγορών ομολόγων από τη Fed στην οικονομία, που ήδη αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Οι traders αναμένουν το συμπόσιο Jackson Hole των κεντρικών τραπεζών για ενδείξεις μείωσης του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων τον μήνα. Το συμπόσιο θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω πανδημίας, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ έχει τίτλο «The Economic Outlook». Οπως σημειώνει ο Aichi Amemiya, οικονομολόγος της Nomura, ο τίτλος «ίσως υποδηλώνει ότι η ομιλία του θα έχει περισσότερο βραχυπρόθεσμο επίκεντρο».

Προσθέτει ότι «θεωρούμε πως τα πρόσφατα σχόλια των αξιωματούχων της Fed υποστηρίζουν την άποψή μας για ανακοίνωση tapering τον Δεκέμβριο, παρά την προτίμηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τον Νοέμβριο, όπως έδειξαν τα πρακτικά του Ιουλίου».

Εως σήμερα τον Αύγουστο, ο S&P 500 είναι 1,1% υψηλότερα, ο Dow έχει κερδίσει 0,5% και ο Nasdaq 0,3%.

Στην αγορά κρυπτονομισμάτωνπρώτη φορά από τον Μάιο έσπασε το φράγμα των $50.000 το Bitcoin. Το κλίμα παίρνει στήριξη από την ανακοίνωση της Paypal ότι από αυτή την εβδομάδα θα επιτρέπει στους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνουν trading κρυπτονομισμάτων. Κέρδη και για τα υπόλοιπα crypto.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 5,5% και φτάνει στα $65,52 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $67,77.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v