Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kύπρος: Προς εξαγορά η φαρμακευτική Remedica

H Remedica ιδρύθηκε το 1960. Η Ascendis Health, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ και εξαγόρασε τη Remedica το 2016 έναντι €335 εκ.

Kύπρος: Προς εξαγορά η φαρμακευτική Remedica

Προσφορά για την πώληση της φαρμακευτικής Remedica με έδρα την Κύπρο, έλαβε ο μέτοχος της, η Ascendis Health όπως ανακοινώθηκε χθες.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, μετά την  ανακοίνωση, οι μετοχές της Ascendis Health ενισχύθηκαν κατά 12% φθάνοντας στο καλύτερο επίπεδο σε δύο μήνες.

Η Remedica, αντιπροσωπεύει το 17% των εσόδων του ομίλου και το 32% των εσόδων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Η εταιρεία δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και ότι οι μέτοχοι θα πρέπει να «επιδείξουν προσοχή» κατά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της.

Η τιμή μετοχής του ομίλου έπεσε στο 2018 λόγω ανησυχιών ότι η Ascendis, η οποία έχει αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο της μέσω μιας σειράς εξαγορών, είναι υπερχρεωμένη και αγωνίζεται να αναπτυχθεί οργανικά.

Η πτώση επιδεινώθηκε όταν ο κύριος επενδυτής της Ascendis, Η ιδιωτική εταιρεία Equity Coast2Coast, αναγκάστηκε να πωλήσει μετοχές για να καλύψει τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές.

Οι πωλήσεις ήταν ακούσιες, καθώς η Coast2Coast δεν κατάφερε να καλύψει τις προσκλήσεις από τις τράπεζες, οι οποίες προκλήθηκαν από την πτώση της τιμής μετοχής της Ascendis.

Η Ascendis Health, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ και εξαγόρασε τη Remedica το 2016 έναντι €335 εκ. H Remedica ιδρύθηκε το 1960. Μεταξύ των διευθυντών της είναι ο Χαράλαμπος Παττίχης και ο Μιχάλης Νεοπτολέμου.

ΠΗΓΗ: Stockwatch

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v